Torekovs logo original color c74 m51 y15 k1

Startlista


Länk till startlista:

Här kommer information inför tredje upplagan av Torekov open water!
Läs noga igenom och väl mött den 26/8!

Start är från Kappelhamn på Hallands Väderö ca kl 10:00
OBSERVERA att båten lämnar Torekov hamn kl 09:30!!! Se bifogad karta!
Parkering:
Det finns en stor parkering intill småbåtshamnen, se bifogad karta. Nytt för i år är att i ditt deltagarkuvert finner du en parkeringsbiljett, placera den väl synlig i framrutan på din bil. Det är Båstad kommun som sponsrar alla deltagare med att ge er gratis parkering!
Deltagarkuvert:
På Torekovs turistbyrå, se karta, hämtar ni ert deltagarkuvert med chip och badmössa. Chipen sätts på utsidan av ankeln med ett band av neoprene. 
Både chip och neoprene band måste återlämnas efter målgång, i annat fall tar vi ut en avgift om 200 kr.
I deltagarkuvertet finns även en markering med ert startnummer på, att sätta fast på er väska. Ni kan hämta ert deltagarkuvert från och med fredagen den 24e. Turistbyrån är öppen fredag 11-18 och lördag kl. 08-16. Söndagen från kl. 08:00. Deltagarkuvert ska vara avhämtade senast kl. 09:15!
Överfart/väskförvaring:
I år blir det Sund som kommer ta er över till Kappelhamn.
 http://www.vaderotrafiken.se/fartygen/
Vi rekommenderar att ni åker över ombytta i våtdräkt! Väskan, uppmärkt med ert startnummer, lämnar ni vid den vita lastbil som står parkerad när ni går på båten. Väskan finns sedan att hämta vid målområdet, se bifogad karta.
Avprickning/startgrupp:
Ni prickas av när ni går på färjan. När ni prickas av kommer ni även få information om vilken startgrupp ni ska starta i. Finns även på hemsidan under ”startlista”. Vill ni ändra startgrupp måste detta vara gjort SENAST måndag  den 20/8 kl.20.00.
Vi kommer inte ha särskilda startfållor på ön, utan de i startgrupp 1 samlas för start ca kl: 10:00, efter 3 minuter startar startgrupp 2, ytterligare 3 minuter senare startar startgrupp 3.
Viktigt att ni startar i rätt startgrupp, då det chip ni har fått startar på det klockslaget!
Startområde:
Starten sker ifrån sandstranden ca 200 m från bryggan i Kappelhamn. Se bifogad bild på bana. Ni simmar först mot Vinga skär sedan med Torekovs kyrka!
Säkerhet/sjukvård:
Spirit event finns på plats med gummibåtar för att hjälpa er. Det kommer även finnas kajaker som ska hjälpa er med navigeringen. Om ni vill tillkalla uppmärksamhet, vinka med båda armarna!
Det kan vara kallt i vattnet vilket gör det svårt att andas, då kan ryggsim en liten stund lugna ner andningen och även panik känslan av att inte få luft.
På land i Torekov kommer det finnas sjukvård.
Tänk på att ni deltar på egen risk, sätt alltid säkerhet först och hjälp varandra!
Mål:
Mål är uppe på morgonbryggan!  Ta det lugnt upp för trapporna och tänk på blodtrycksfall då ni reser er fort efter att ha legat i horisontellt läge under en längre tid!
Efter målgång bjuds det på en medelhavsbulle från http://www.bageriet.se/ med conjaksmedvurst från http://www.heberleins.se/ och Comsopolitansallat från grönsaksodlare Stefan Olsson i Grevie. Äpple från http://www.kattviksfruktodling.se/ och dricka från http://www.wapno.se/
(Ni som har varit med tidigare år kommer sakna blåbären från Bjäre bär, men den varma sommaren har gjort att blåbären var extremt tidiga i år och därför redan slut.)
Tidtagning/resultat:
Tidtagning sker med hjälp av chip. Talkto timing hjälper oss med tidtagning. Resultatet kommer finnas ute på hemsidan så fort det är klart. Tiden läses av när ni passerar mattorna på bryggan. Detta innebär att ni inte har gått i mål förens ni har stigit upp på bryggan och passerat tidtagarmattan som läser av ert chip på ankeln. Chipen ska samlas in direkt efter målgång!
Speaker
Åke Roslund finns på plats som refererar tävlingen.
Vattentemperatur
Vattentemperaturen publiceras dagen innan på hemsidan och Facebook.
 https://www.facebook.com/torekovopenwater/.
Aktuella strömmar ser man bäst på ;
http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/#kattegat
Prisutdelning:
Prisutdelning sker kl. 12:00
De tre första i tävlingsklass herr- och damklass, samt utlottade priser i motionsklass.
Prisutdelare är välmeriterade Leif Gellberg som bl.a. har vunnit Capri-Neapel 2 ggr, simmat 5 ggr. 35 km öppet vatten. Simmat Nilen 54 km,
kommit 3:a på VM i maratonsimning 42 km
Fotograf
Det kommer finnas en fotograf, Peter Trägårdh, på plats under hela tävlingen. Bilderna publiceras på hemsidan och facebook samt användas i reklam. Fotografen har fullständiga rättigheter till bilderna. Email till Peter; peter.tragardh.foto@gmail.com
Sista målgång:
Vi stänger mål kl. 12:00, alla som inte kommit i mål då hjälper vi i land!
Toaletter och dusch:
Finns i hamnen se karta.

Bana
Banan kommer vara uppmärkt med ett fåtal bojar. Torekov Kyrka kommer vara ert riktmärke! Efter ca en kilometer passerar ni Vinga Skär, där kan ni få fast mark under fötterna.  Om ni redan här känner er tveksamma till om ni ska fortsätta, bör ni bryta och invänta hjälp här. Resterande två kilometrar kommer bli betydligt tuffare.

På plats i Torekov kommer Swimalong finnas på plats och sälja Safe sea som är ett skydd mot brännmaneter, går bra att beställa innan;
http://swimalong.se/torekov-swimrun-och-open-water-2018/
 
Vill även tack till alla sponsorer som gör det möjligt för oss att hålla anmälningsavgiften nere!
Lycka till
Önskar
Emma, IS GÖTA Triathlon och Torekov by
 

Observera ! Chipet färstes med medförljande neopreneband på UTSIDAN av din våtdräkt!.