Torekovs logo original color c74 m51 y15 k1

PM och Startlista
 

PM
Start är från Kappelhamn på Hallands Väderö ca kl 10:00
OBSERVERA att båten lämnar Torekov hamn kl 09:30!!! Se bifogad karta!

Parkering:
Det finns en stor parkering intill småbåtshamnen, se bifogad karta. Glöm inte att erlägga parkeringsavgift, parkeringsvakterna är nitiska i Torekov!

Deltagarkuvert:
På Torekovs turistbyrå, se karta, hämtar ni ert deltagarkuvert med chip och badmössa. Chipen sätts på utsidan av ankeln med ett band av neoprene.  Både chip och neoprene band måste återlämnas efter målgång, i annat fall tar vi ut en avgift om 200 kr.
I deltagarkuvertet finn även en flygtag märkt med ert startnummer att sätta på er väska.
Ni kan hämta ert deltagarkuvert från och med fredagen den 25e. Turistbyrån är öppen från kl. 11.00–17.00. Söndagen från kl. 08:00. Deltagarkuvert ska vara avhämtade senast kl. 09:15!

Överfart/väskförvaring:
Det är den ärevördiga skutan Nanny från 1919, med kapacitet om 148 personer, som kommer ta er över till Kappelhamn
 http://www.vaderotrafiken.se/fartygen/
Vi rekommenderar att ni åker över ombytta i våtdräkt! För er som vill ha väskor med er på överfarten ber vi er lämna kvar dem på båten märkta med den flygtag som fanns i ert deltagarkuvert. För er som inte vill ha väska med er, kommer det stå en bil med släp/lastbil när ni går på båten. Där lämnar ni er uppmärkta väska! Väskan finns sedan att hämta vid målområdet, se bifogad karta.

Avprickning/startgrupp:
Ni prickas av när ni går på färjan. När ni prickas av kommer ni även få information om vilken startgrupp/starttid ni har. Detta kommer även att finnas på hemsidan under –startlista.
Vi kommer inte ha särskilda startfållor på ön, utan de i startgrupp 1 samlas för start ca kl: 10:00, efter 3 minuter startar startgrupp 2, ytterligare 3 minuter senare startar startgrupp 3.
Viktigt att ni startar i rätt startgrupp, då det chip ni har fått startar på det klockslaget!

Startområde:
Starten sker ifrån sandstranden ca 200 m från bryggan i Kappelhamn. Se bifogad bild på bana. Ni simmar först mot Vinga skär sedan med Torekovs kyrka!

Säkerhet/sjukvård:
Banan kommer vara uppmärkt med ett fåtal bojar, dessa ska ni ha på er vänstra sida! Efter ca en kilometer passerar ni Vinga Skär, där kan ni få fast mark under fötterna.  Om ni redan här känner er tveksamma till om ni ska fortsätta, bör ni bryta och invänta hjälp här. Resterande två kilometrar kommer bli betydligt tuffare.  Spirit event med Speedcats finns på plats. Det kommer även finnas kajaker som ska hjälpa er med navigeringen. Om ni vill tillkalla uppmärksamhet, vinka med båda armarna.
Det kan vara kallt i vattnet vilket gör det svårt att andas, då kan ryggsim en liten stund lugna ner andningen och även panik känslan av att inte få luft.
På land kommer det finnas sjukvård.
Tänk på att ni deltar på egen risk, sätt alltid säkerhet först!

Mål:
Mål är uppe på morgonbryggan! Detta innebär att ni inte har gått i mål förens ni har stigit upp på bryggan och passerat tidtagarmattan som läser av ert chip på ankeln!
Ta det lugnt upp för trapporna och tänk på blodtrycksfall då ni reser er fort efter att ha legat i horisontellt läge under en längre tid!
Efter målgång kommer det finnas lite sponsrad förtäring!
Dusch finns i hamnen vid toaletterna. För att komma in till duscharna krävs en kod, denna information kommer finnas på den anslagstavlan som står utanför Turistbyrån.
Warmbadhuset finns till förfogande för de som har blivit nedkylda.

Tidtagning/resultat:
Tidtagning sker med hjälp av chip. Talkto timing hjälper oss med tidtagning. Resultatet kommer finnas ute på hemsidan så fort det är klart. Tiden läses av när ni passerar mattorna på bryggan. Detta innebär att ni inte har gått i mål förens ni har stigit upp på bryggan och passerat tidtagarmattan som läser av ert chip på ankeln, utanförvåtdräkt. Vi har ytterligare en kontroll när vi vill att du prickar av dig när du återlämnar ditt chip.

Speaker
Det kommer finnas en speaker på plats som refererar tävlingen.

Vattentemperatur
Vattentemperaturen kommer publiceras dagen innan på hemsidan och Facebook.
 https://www.facebook.com/torekovopenwater/
Aktuella strömmar ser man bäst på ;
http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/#kattegat

Prisutdelning:
Prisutdelning sker kl. 12:00
De tre första i tävlingsklass herr- och damklass, samt utlottade priser i motionsklass.
Prisutdelare är välmeriterade Leif Gellberg som bl.a. har vunnit Capri-Neapel 2 ggr, simmat 5 ggr. 35 km öppet vatten. Simmat Nilen 54 km,
kommit 3:a på VM i maratonsimning 42 km

Fotograf
Det kommer finnas en fotograf, Peter Trägårdh, på plats under hela tävlingen. Bilderna kommer publiceras på hemsidan och facebook samt användas i reklam. Fotografen har fullständiga rättigheter till bilderna. Det kommer även finnas möjlighet att köpa Peters bilder.
Email till Peter ; peter.tragardh.foto@gmail.com
 
Sista målgång:
Vi stänger mål kl. 12:00, alla som inte kommit i mål då hjälper vi i land!

Toaletter och dusch:
Finns i hamnen se karta.

Sjöräddningen
Sjöräddningen håller sina båtar öppna under dagen för alla barn och vuxna som är intresserde!

Observera ! Chipet färstes med medförljande neopreneband på UTSIDAN av din våtdräkt!.

Länk till startlista kommer en vecka innan start.